Hoteli s 5 zvjezdica

Zvjezdice se često koriste za ocjenjivanje usluga i proizvoda, a obično se sustav sastoji od 1 do 5 zvjezdica. 1 je najniža, a 5 najbolja—5 zvjezdica dobro, 1 zvjezdica loše. Dakle, ako je film dobio ocjenu od 4 zvjezdice, možda biste ga bili spremni isprobati, a ako je restoran dobio ocjenu od 2 zvjezdice, možda biste razmislili o tome da jedete negdje drugdje. Uostalom, čak i ako gledanje filma i jedenje vani mogu biti negativna iskustva i gubitak novca, loš film može biti nešto čemu se smiješ, dok trovanje hranom nije.

Sustav ocjenjivanja zvjezdicama je proizvoljan i ne postoji standardni sustav zvjezdica koji svi koriste. Način na koji ocjene funkcioniraju može se razlikovati od zemlje do zemlje, unutar lokalnog okruga, od različitih usluga i osobnih preferencija. Ocjene restorana i filmova također mogu koristiti druge simbole kao što su ocjene ili ikone. No, unatoč fleksibilnoj prirodi sustava ocjenjivanja, hoteli gotovo uvijek koriste ocjenu zvjezdicama i dobro je poznato da su hoteli s 5 zvjezdica najluksuzniji i pružaju najkvalitetnije usluge. Hoteli s 1 zvjezdicom i 2 zvjezdice nisu nužno potrošeni i preplavljeni štakorima, ali odredbe će biti ograničene. Hotel s 1 zvjezdicom pružit će vam osnovne potrepštine poput kreveta i kupaonice, u biti će vam pružiti samo mjesto za boravak. Hoteli s 2 zvjezdice nudit će dodatne usluge poput telefona i TV-a. Hoteli s 3 zvjezdice osigurat će poslugu u sobi, uslugu parkiranja vozila, fitness centar, bazen i doručak, ponekad i ručak i večeru. 4 zvjezdice ima više opremanja i mogućnosti za objedovanje i zabavu, a na kraju hoteli s 5 zvjezdica su cijela shebang s jacuzzijem, conciergeom, gurmanskom hranom i slično. Ne odsjedate samo u hotelima višeg ranga; uživate u više ljubaznih usluga koje vaš posjet čine ugodnim i zabavnim iskustvom.

Ali naravno, da biste uživali u svim dodatnim pogodnostima, morate doslovno platiti. Hoteli s 5 zvjezdica puno su skuplji od standardnih hotela, iako bi neki mogli tvrditi da zapravo uštedite novac rezerviranjem putovanja u luksuznim hotelima. To je zato što dobivate puno s obzirom na iznos koji plaćate. Općenito, međutim, ako dosljedno boravite u hotelima s 5 zvjezdica, definitivno ćete potrošiti više novca nego što biste bili da dosljedno rezervirate standardne hotele. Stoga biste mogli uzeti u obzir hotel s 5 zvjezdica samo kada se želite razbaciti i prepustiti sebi, što bismo svi trebali učiniti s vremena na vrijeme.