Što je to drugi dohodak?

Ako je u vašem kućanstvu malo novca, kao što je mnogima trenutno, možda razmišljate o drugom prihodu kako biste platili račune i platili male dodatke koji život čine zabavnim. Za neke obitelji sjajna je ideja da oba roditelja rade, ali za druge to možda nije tolika prednost kao što se može činiti. Morate sagledati svoju situaciju, svoj potencijalni prihod i troškove koje ćete imati ako dobijete drugi posao kako biste odlučili je li to dobra ideja u vašem slučaju ili ne. Nekim ljudima se nerad isplati više od rada, iako se čini da to nema puno smisla.

Kada imate malu djecu kod kuće, vjerojatno već znate koliko skupo čuvanje djece može biti. Ako imate jedno dijete, dobivate fiksnu cijenu. Ako imate dvoje ili troje, možete dobiti jeftiniju cijenu za svako dijete koje dodate, ali to može biti vrlo skupo. Morate saznati koliko ćete platiti za brigu o djeci prije nego što krenete tražiti izvor drugog prihoda kako biste odlučili isplati li se. U nekim područjima, ako dobijete slabije plaćen posao, plaćate gotovo sve što dobijete za brigu o djeci. Kada je to slučaj, nema previše smisla raditi uzalud.

Neki dijelovi zemlje imaju dobar javni prijevoz. Ako živite u jednom od ovih područja, dodajte trošak toga trošku brige o djetetu. Kada koristite javni prijevoz poput autobusa ili podzemne željeznice, nećete morati puno trošiti da biste se vratili na posao. Međutim, ako živite tamo gdje je ograničeno ili nema autobusnih ili podzemnih usluga, možda ćete morati nabaviti drugi automobil. Trošak plaćanja automobila i vašeg osiguranja mogu biti visoki. Ako to dodate svojoj brizi o djeci, možda ćete plaćati više nego što možete zaraditi s 2. dohotkom. Mnoge obitelji bile su frustrirane ovom činjenicom.

Kada saznate cijenu dobivanja drugog posla ili drugog prihoda, zbrojite ono što biste zaradili po satu, a zatim ono što biste potrošili da biste otišli na posao. Odlučite je li dovoljno da napuštanje kuće, petljanje s odvođenjem djece naprijed-natrag na čuvanje djece i sve ostale muke i trošak posla učinite vrijednim. Dodajte troškove odjeće, plina i druge razne troškove koji će također biti dodani na vaš popis. Neki ljudi smatraju da kada pogledaju brojke, dobivaju samo dvadeset dolara unaprijed tjedno s 2. prihodom, što ga jedva čini vrijednim truda. Neki čak smatraju da troše više novca nego što bi mogli zaraditi.

Ako odlučite da se drugi prihod isplati za vas i vašu obitelj, tada možete početi tražiti poslove znajući koliko morate zaraditi da bi se isplatio. Postoje sjajni resursi na mreži koje možete koristiti da pronađete druge prilike za prihod za vas. Provjerite sve stranice za posao i karijeru koje imaju popise za vaše područje, a također i na lokalnim izvorima kao što su online oglasi i centri za zapošljavanje. Iznesite svoj životopis za najbolju moguću poziciju koju možete pronaći.