Želite naučiti glumiti?

Gotovo svi u filmskoj, kazališnoj i televizijskoj industriji počinju sa srednjom glumom. Eto vas na pozornici, lice vam prekriveno aknama, glas vam nespretno puca, neugodno vam je u vlastitoj koži i pokušavate nastupiti pred cijelom školom. Nepotrebno je reći da je ovo vatreno krštenje. Ako možete proći kroz srednjoškolski mjuzikl, možete proći kroz bilo što – ili barem tako mislite. U stvarnosti, međutim, stvari odatle postaju samo teže. Ipak, lijepo je imati iluzije kad si mlad.

Škole glume opet su poput onog prvog srednjoškolskog mjuzikla. Svi u školi glume pokušavaju se promovirati što agresivnije mogu. Svi su očajni za onih nekoliko vrhunskih poslova koji znače slavu i bogatstvo u filmskoj industriji. Svatko je pohađao neke besplatne satove glume, provjerio i ponovno provjerio je li to pravi put za njih. I svatko je konkurentan koliko god konkurentan postaje.

Nepotrebno je reći da škola glume nije za one slabog srca. Poznajem puno glumaca, a najveća razlika između onih koji uspijevaju i onih koji ne uspijevaju nije stupanj talenta. Nisu čak ni veze. Najveća razlika je kako rade pod pritiskom. Škole glume sjajna su mjesta za natjecateljske ljude koji stvarno vole biti izazovni. Međutim, ako volite polako, razmislite o odlasku na neko drugo polje. I dalje možete biti scenarist, filmski recenzent ili montažer. Gluma ili filmska produkcija, međutim, vjerojatno nisu vaše stvari.

Odabir škole glume može biti prilično teška stvar. Ako idete na normalan koledž, lako je prepoznati najbolje škole. Postoje sve vrste sustava rangiranja preddiplomskih sveučilišta. S glumačkim školama, međutim, stvari su malo složenije. Na primjer, postoji pitanje treba li ići na sveučilište s glumačkim programom ili u namjensku školu izvedbenih umjetnosti. Sa sveučilišnom diplomom imat ćete način zarađivati za život čak i kada ne možete dobiti glumačke nastupe. Sa školom izvedbenih umjetnosti, međutim, mnogo je veća vjerojatnost da ćete uspostaviti veze koje će vam pomoći kasnije u životu. Zatim postoji pitanje treba li ići u filmsku školu ili onu koja je specijalizirana za kazalište. Kad postanete frustrirani, zapamtite – najvažnije je da idete na satove glume. Ako ste predani, svoje vještine možete usavršiti u bilo kojoj školi glume!