Akustične električne gitare

Najduže nisam imao pojma što su akustične električne gitare, a to je iznenađujuće za mnoge ljude koje poznajem jer sam udana za gitarista. Znam za električne gitare jer u mom domu postoji deset različitih, a za akustične gitare sigurno znam jer sam u njihovoj blizini cijeli život. Imala sam vlastitu prije nego što sam upoznala svog muža. Nisam imao pojma da postoji kombinacija, a to je dovelo do zbunjujućeg trenutka u mom životu na koji se sada sa smijehom osvrćem.

Prije nekoliko godina moj muž je bio u dva benda, a jedan od njih svirao je blues i country glazbu. Nije se bavio country komponentom, ali volio je blues glazbu. Imali su dvije akustične električne gitare i ugradili su ih u nastupe. Već neko vrijeme ih nisam vidio kako igraju, tako da nisam imao pojma što se događa. Jedan od članova njegovog benda nazvao me i zamolio me da podsjetim svog muža da te večeri donese obje akustične električne gitare iz prostora za probe na svirku.

Desetak minuta smo se telefonski svađali, što je sigurno bilo komično za svakoga tko je bio na dohvat ruke. Nisam znao što su akustične električne gitare i mislio sam da on to izmišlja. Rekao sam da će donijeti obje vrste, a to je još više zbunilo njegovog kolege iz benda. Nakon mnogo razgovora konačno je shvatio zašto sam bila toliko zbunjena, a i danas me zadirkuje zbog toga. Nisam mu ni pao na pamet da ne znam što bi mogle biti akustične električne gitare. Znao sam za akustiku i električnu, ali nisam znao da postoji nešto između.

Rečeno mi je da ih možete nabaviti bilo gdje, a mnogi bendovi koriste akustične električne gitare kada žele raditi nježne pjesme, ili možda samo žele zvuk akustike. Izgledaju baš kao obične akustične gitare, ali imaju izvor napajanja tako da se gitara može svirati preko pojačala umjesto da se moraju oslanjati na zvuk koji se prenosi po cijelom prostoru. Možda sam prije vidio akustične električne gitare, ali nisam znao što gledam. Siguran sam da nisam jedina osoba koja je ikad napravila ovu grešku, iako sam možda jedina koja je udana za gitarista koji nije znao da oni postoje. Moja sramota je beskrajna.